Treeniä lasten kanssa - osa 1








Ajattelin aloittaa postaussarjan "Treeniä lasten kanssa" - jossa kokoan otsikon alle erilaisia treenejä ja vinkkejä arjen liikunnallistamisesta. Valitsen postauksiini tietenkin ne jakamisen arvoiset ideat, jotka ovat meillä toimineet. Ja jos en ole asiaa itse keksinyt tai varastamaani ideaa "parastanut" tunnistamattomaksi kerron mielelläni, mistä ja keneltä olemme ideoita saaneet. =)  




____________________________________________________________________________________________________


TREENIÄ
l a s t e n
 KANSSA 




TREENI : 100 kyykkyä - lapsen kanssa! Tässä kyykätään välillä yhdessä ja välillä vuorotellen sarjoissa.

IDEA: Voimisteluseuramme juhlistaa 100-vuotista taivaltaan ja haastaa harrastajat tekemään kotona aina 100 kertaa tiettyä liikettä. Maaliskuun liike oli kyykky, ja saimme treeneistä kivoja ideoita lapsen ja aikuisen yhdessä kyykkäämiseen. Suosittelen kokeilemaan, meillä ainakin treenattiin hymy huulilla. 



Liike 1 - Lapsi reppuselässä kyykkyyn ja ylös x 10






Liike 2 -Lapsi pyörähtää kuperkeikan ympäri akuisen käsien välistä ja aikuinen kyykkää samalla pienesti x 10


Liike 3 - Aikuinen on maassa konttausasennossa ja lapsi kyykkää alaselän päällä x 10







Liike 4- Aikuinen on selällään ja tekee kyykkäysliikkeet alhaalta ylöspäin nostaen samalla lentokoneasennossa olevaa lasta jaloilla ylös x 10




Liike 5 - Aikuinen ja lapsi asettuvat selät vastakkain ja ottavat toisiaan käsistä kiinni. Kyykyt tehdään niin, että takapuolet osuvat välillä yhteen.. x 10




Tällä viiden liikkeen sarjalla saatiin 5 x 10 kyykkyä eli sama toiseen kertaan, niin 100 kyykkyä täyttyy. Voit toki tehdä enemmänkin ja korvata konttauslikkeen itsekeksityllä kyykkyliikkeellä, niin aikuinenkin saa toistot täyteen.. =) Mielikuvitus vaan treenikaveriksi lasten kanssa, niin kivaa on!


Niin hauskaa!! Uudestaan! =)

Meillä innostutaan kaikesta, jota voi tehdä yhdessä aikuisen kanssa. Kaikki on niin hauskaa, kunhan vain pääsee liikkumaan. Miten sinä treenaat lasten kanssa? Onnistuuko treenaus ilman lapsia vai onko sinunkin tehtävä kompromisseja arjessa ja soviteltava liikunta-aikoja ja -tapoja pystyäksesi liikkumaan?

Supermahtavaa sunnuntaita kaikille!






1 kommentti

Raita / Lenkillä pilkkujen kanssa kirjoitti...

Ihanat! :D Lasten kanssa on kiva treenata.